Je pátek večer a jdete se s přáteli napít. Pivo, víno, vodka a rum. Ten, kdo v jednotlivých druzích pozná patřiční rozdíl a kvalitu, si jejich pití v hospodách příliš neužije. Samotná chuť alkoholu se, ale může lehce ztratit za doprovodu jiných nealkoholických nápojů. Mezi ty patří největší klasiky, jako je cola, džus, nebo energetické nápoje typu redbull nebo semtex, každý si je umí namíchat. Co si ale člověk má objednat, když chce něco víc komplikovaného?
Oblíbeným nápojem, který vám dají v každém baru, nebo i hospodě je beton. Ne, nejedná se o to, co si můžete koupit ve stavebninách, nýbrž o nápoj složený z becherovky (be) a toniku (ton), aby vše mělo dokonalou chuť přidává se ještě šťáva z limetky nebo plátek citronu společně s ledem.
Zelená je pro mnohé velmi lákavá, kvůli své sladké chuti, a peprmintového závanu, z těchto důvodu je, ale pro mnohé i tou poslední volbou, když dojde na pití alkoholu. Ze zelené se připravují především panákové drinky, jako zelenej mozek nebo žabí hlen, pro mnohé se jedná o jedno a to samé, nicméně zásadní rozdíl je ve výrobě. Při tvorbě zeleného mozku se nalívá vaječný likér do zelené moku, a při míchání žabího hlenu je to právě naopak, tedy zelená do vaječného likéru.
Panák, který se ale těší největší oblíbenosti je spitfire B52, jeho název je poměrně výstižný díky své estetické stránce, na přípravu drinku se používá vysoko procentní rum, kávový likér a trocha Baileys. Nejdůležitější je dodržet postup při právě kdy dochází ke smíchání, nejdříve, Kahlúa (vysoko procentního kávového likéru), poté Baileys a v poslední řadě rum. Všechny suroviny se musí nalít do panákové sklenice velice opatrně, a to přes lžičku, aby nedošlo k jejich smíchání. A proč je vlastně B52 tak oblíbeným panákem? V poslední řadě dochází k jeho zapálení, což vzbuzuje zájem mnohých. Před samotným pitím se ale musí oheň sfouknout, nebo panáka musíte rychle vypít brčkem.